Kışanak ve Anlı işlemleri için emniyete götürüldü.
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binası ile Kışanak ve Alnı?nın evinde arama yapıyor.
Bu arada, aralarında DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP Diyarbakır
Milletvekilleri Sibel Yiğit Alp?in de yer aldığı bir grup, belediye binası önüne geldi. İçeriye zorla girmeye çalışan gruba polis engel oldu.
Grubun bekleyişi sürerken, çevrede güvenlik güçlerince yoğun önlem alındı.
Kışanak hakkındaki bazı soruşturma ve iddianameler
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bir süre önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı belediyelere görevlendirme yapılmasına tepki bahanesiyle belediye otobüslerinin hizmet vermemesi ve vatandaşların mağdur olması nedeniyle
Kışanak ve ilgili yetkililer hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan soruşturma başlatmıştı.
Başsavcılık ayrıca Kışanak'ın Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasındaki ifadeleri nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan iddianame hazırlamıştı.
Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilden başka iddianamede Kışanak'ın PKK/KCK terör örgütünün Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nde aktif görev aldığının tespit edildiği belirtilmişti. İddianamede, eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın evinde ele geçirilen hard diskin de incelendiği ifade edilerek, KCK/TM yapılanmasının Türkiye sorumlusu Sabri Ok'un, aralarında KCK sözcüsü Ali Oruç, Kışanak ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a görev talimatı içeren mektup gönderdiğinin belirlendiği yer almıştı.
KAYNAK-DHA-M.Yenal Çelikbaş